Nieuws
‘Perspectief zien ondanks onzekerheid’
Tijmen van Zessen is melkveehouder in Lexmond (Utr.). Ondanks de onzekerheid waarmee veel melkveehouders kampen, ziet hij perspectief in de energietransitie, in samenwerking met andere...
Ruiter Wever: ‘Kennis ontwikkelen en delen’
Bollentelers Stef en Niels Ruiter werken samen met onderzoeksinstellingen om kennis op hun bedrijf te ontwikkelen. Nieuw is de aanschaf van de veldrobot Robot One, die de ondernemers de komende...
Nieuw ondernemen: hoe het ook anders kan
Het nieuwe ondernemen is volgens biologisch melkveehouder Peter Oosterhof uit Foxwolde (Dr.) je bedrijf zo goed mogelijk inpassen in je omgeving. Kansen en (on)mogelijkheden die dat biedt, zo goed...
Duurzaam pionieren met bio-melkvee
Biologisch melkveehouder Joost Samsom is een pionier in hart en nieren. Persoonlijk succes zoals het winnen van een award van de Dierenbescherming maakt hem trots, maar hij hoopt vooral dat andere...
Terug naar basis met bijzondere kazen
Doetie Trinks verkoopt geitenkaasjes met een bijzondere smaak, die ze via natuurlijke fermentatie produceert. Duurzaam werken en het verhaal hierover vertellen aan de consument zijn belangrijk in...
Toekomstbestendig door veelzijdigheid
Jasper en Afke Baukje Spierings hebben met Boer Spierings in Oss een veelzijdig bedrijf neergezet. De melkveehouderij, kinderdagverblijf, kaasmakerij, winkel en natuurbeheer vullen elkaar aan en...
‘Wie veel brengt, krijgt het beste terug’
Zijn gangbare melkveebedrijf vormde Jan Woudstra in tien jaar tijd om tot een regeneratief bedrijf dat nu bijna biologisch is. Stap-voor-stap te werk gaan is zijn motto. Daarbij kijkt hij veel...
Midden in de samenleving
De hoofdlocatie van het legkippenbedrijf van Roy en Maud Tomesen, vierde generatie ‘in de eieren’, bevindt zich in de bebouwde kom van Doetinchem. Dat zien ze juist als voordeel. ‘In een straal van...
Groot in zonnepanelen en akkerranden
Op de schuurdaken bij akkerbouwer Peter van den Hoek schitteren 2.500 zonnepanelen. Deze maken zijn bedrijf niet alleen energieneutraal, met een imposante 500 kWh-accu slaat hij overtollige energie...
´Duurzamer dan dit kan niet´
Kwalitatief goed kalfsvlees produceren uit een keten van afval- en restproducten. En daarnaast duurzaamheid stimuleren door het produceren van groene stroom en groen gas. Dat is kort gezegd de kern...
Interviews met oud-winnaars van Agrarisch Ondernemer van het jaar
‘Topjaar gedraaid door veranderend eetpatroon’ De horecaklanten van Giel Hermans bestellen normaliter op zondagavond. De maandagochtend na de roemruchte corona-persconferentie in maart 2020 opent...
Interviews met oud-winnaars van Agrarisch Ondernemer van het jaar
‘Door corona nieuwe wegen ingeslagen’ In paniek na de persconferentie van Mark Rutte op 15 maart 2020? Absoluut niet, zegt Jan Dirk van der Voort uit Lunteren (Gld.). “Ik heb in mijn leven wel voor...
Interviews met oud-winnaars van Agrarisch Ondernemer van het jaar
‘Groot deel bedrijf noodgedwongen opnieuw ingericht’ De omzet van Vereecken Fruit kelderde enorm, op het dieptepunt van de coronapandemie zelfs met ruim 35%, en toch is de Agrarisch Ondernemer van...